Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Станишівська громада

Дата: 07.07.2017 17:40
Кількість переглядів: 1052

День села – це свято для всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селі з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Усі досягнення, якими багате село Піски, складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців. У такі свята, як день села, кожен відчуває себе частиною великої родини.

7 липня 2017 року у селі Піски розпочалося свято з дитячих розваг: вони могли порозважатися  на електромобілях і батутах, повітряній гірці, прийняти участь у  конкурсі «Малюнок на асфальті».

7 липня для мешканців села Піски - подвійне свято:  День Івана Купала і цього ж  цього дня,  традиційно святкується  ще і День села. 

Із Днем села присутніх вітали і гості свята: заступники сільського голови об`єднаної Станишівської громади  Сокорчук Василь Миколайович та Цьмох Олександр Романович; начальник відділу культури і туризму, сім`ї, молоді і спорту  об`єднаної Станишівської громади - Харченко Тетяна Всеволодівна; в.о. старости - Любченко Галина Іванівна та Бочковська Галина Михайлівна та в.о. сільського старости с.Піски Костенко Алла Валеріївна.

Живучи на цій прекрасній рідній землі, ми не вправі забувати про тих, хто віддав своє життя, свої сили для розквіту і добробуту нашої держави.

Право покласти квіти до Меморіалу Слави у центрі села та біля меморіальної дошки Пісківської ЗОШ  було надано учням місцевої школи: Бобер Єлизаветі, Поліщук Марії, Мініній Ангеліні, Клименко  Ірині та Житник Анастасії.

Вшанували  пам’ять  загиблих односельчан, що віддали своє життя за безхмарне небо хвилиною мовчання.
 Живуть  у Пісках  "старожили" на радість всім, на сотні літ. Також, хочеться  нагадати, що найстаршою  жителькою  села Піски є Мельник Ганна Іванівна , якій уже  99 років та Нечега Юзефа Петрівна, яка у серпні цього року святкуватиме  свої 95 років.

І дуже  приємно сповістити вам, що недавно лелеки принесли в родину Бабич Тетяни наймолодшого жителя нашого села, маленького хлопчика.

 А Малярчуку Олександру Анатолійовичу, що народився 30 травня 2017, виповнилося лише 1 місяць.

Також було згадано багатодітні родини, які проживають на території села та мають більше 3-ох дітей.

У сім’ї  Аванесян,  Карташових та Петраш зростає по 4- ро діточок.

Родина Шмат, Молодецьких, Єпіфанцевих виховують  по 5- ро дітей.

Будинок сімейного типу - Кравченко мають  6- ро хлопчиків.

Не забули згадати та привітати  ветеранів та героїв соціалістичної праці: 

Довгалюк Лідія Михайлівну, Рибак Майю Миколаївну, Ткачук Кузьма Олександровича, Поліщук Ольгу Сергіївну, Волкова Михайла  Талимоновича.

Варто також  відзначити: Ковпашка Петра Федосійовича, що довгий час пропрацював на посаді сільського голови Пісківської  сільської ради; Потайчук Таїсію Олександрівну, яка допомагала людям, працюючи фельшером у місцевій амбулаторії; Водолазька Раїса Константинівна, що працювала довгий час на посаді секретаря сільської ради та Муляра Михайла Івановича голову Ветеранської ради с.Пісок.

Подяками  за активну громадянську позицію, доброчинність та вагомий внесок у розвиток села Піски були нагороджені наступні працівники: Омелянчук Галина Федорівна, вчитель молодших класів Пісківської ЗОШ;  Мамчур Тетяна Іванівна - художній керівник БК с.Піски;  Крищенко Олександр ОлександровичКостенко Сергій СергійовичГоркавчук Вячеслав ПетровичЛитвин  Володимир ОлександровичПронь Володимир ФедоровичБабич Михайло Павлович.

Окрасою свята стала виставка народних умільців, були представлені роботи: Яніцької Людмили, Гладченко ЛарисиДуднікової Зінаїди, Кавун Антоніни  та уроженка села Піски, вчителя молодших класів Пісківської ЗОШ 1-3 ст.Чайковської Людмили Миколаївни.

Дякували  за фінансову допомогу та підтримку: Обласному депутату Павлюку Руслану, директору комбікормового заводу,  Баранюку Олександру Олександровичу, Самчик Валентині СтепанівніМельнику Юрію Миколайовичу, Рахальській Зінаїді Василівні та Кошелєву Олександру Анатолійовичу.  

Розважали мешканців села та гостей свята концертною программою місцеві аматори БК с.Піски: Зразковий аматорський хореографічний коллектив «Вікторія», учасники драматичного гуртка «Веселкові барви»,  та запрошені артисти. Лунали пісні, вірші, свою художню майстерність представляли жителі багатьох вулиць села.

А потім всі дружно смакували кашею та запашною юшкою. Яскравим полум`ям палало і зігрівало всіх присутніх на святі, аж до самого ранку, купальське вогнище.

Завершилося свято яскравим салютом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

(матеріали надано  Мамчур Т.І.)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь